Tourmand

5 egzotikus szálloda Balin, ahol kimaxolhatod a pihenést

2017. augusztus 31. - Tourmand

Általában nem szoktam önszántamból ugyanarra a helyre kétszer visszautazni, hiszen annyi ország van még a bakancslistámon, hogy a jelenlegi sóban és telített zsírsavakban bővelkedő diétám mellett nem is biztos, hogy a végére fogok majd érni. Ahhoz, hogy folyamatosan visszavágyódjak egy helyre, elég sok feltételnek kell teljesülnie, de a legfontosabb, hogy legyen kaja, pia, napsütés, lehetőleg minél távolabb legyen a megszokott életemtől, és mindenképp nézegethessek cuki állatokat koraesti levezetésként. Egészen biztosan sok hely kipipálhatná ezeket az elemeket a listámon, de én mégis mindig Balira vágyom vissza, ha átcsapnak a fejem felett a hullámok. A legtöbb országba kalandvágyból utazom, hogy egy kis változatosságot vigyek a finn egyenszürke télbe. Balira azért megyek, hogy az égvilágon semmire se legyen gondom, és csak a következő mangó elfogyasztása, és egy újabb titkos tengerparti szakasz felfedezése legyen a napirendemen.

De Balinak ezen kívül van még egy nagyon vonzó tulajdonsága: a különleges vagy egzotikus szállodák választéka szinte végtelen, és évről-évre bővül, ezzel is fenntartva a visszatérő turisták érdeklődését. Aki pedig éppen most fontolgatja, hogy elutazna az istenek szigetére, annak ajánlom figyelmébe az én 5 kedvenc szállodámat. Mivel ezek a helyek messze vannak Kuta Beachtől, és a holland/ausztrál turistahordákat megkörnyékező kétes szolgáltatóktól, garantáltan üdén és kisimultan fogsz távozni a resortokból, és még csak el sem kell zarándokolnod Tanah Lotig a lelki békéért.

1. Nirwana Resort & Spa Candidasa

A sziget keleti részén helyezkedik el, kicsit távolabb az ismertebb turisztikai célpontoktól, ennek köszönhetően az árak is mérsékeltebbek, mint Kuta vagy Ubud környékén. Ezért itt érdemes kipróbálni a balinéz masszázst illetve egyéb kezeléseket. Utána pedig a medence mellett egy-két-há koktél társaságában neki lehet esni az összes könyvnek, amire nem jutott idő az elmúlt időszakban.

bali15.jpg

bali16.jpg

2. La Cabane Bali 

Mivel elég közel van a reptérhez, itt érdemes kezdeni a nyaralásunkat. Esténként eldönthetjük, hogy a bungallónk teraszáról vagy a szomszéd szálló medencéjéből szeretnék az alábukó napot követni. Esetleg a lemenő nap fényében szeretnénk megmasszíroztatni magunkat a hullámok hipnotikus morajlását hallgatva. A helyhez tartozik egy titkos partszakasz is, de a honlapjuk szerint elkészült az a medence is, aminek az alapját éppen ottjártunkkor ásták ki. A tulajdonosok franciák, ennek megfelelően reggelire nem csak friss gyümölcsöt, de frissen sült pain aux raisint is kapunk.

bali21.jpg

bali10.jpg

bali11.jpg

bali14.jpg

3. Ayana Resort and Spa

Jambaran igazából a tengeri halak szerelmeseinek kedvez, de az egykori halászfaluban egymás után nyíltak a luxushotelek az elmúlt években. Az Ayana a híres sziklabárja miatt került fel a listára. A hely fogaskerekűvel közelíthető csak meg, és már koradélután sorban állnak a vendégek, hogy asztalt kapjanak, lehetőleg közvetlenül az óceánra nézőt. Ennek ellenére nem ajánlom, hogy naplemente előtt érkezzünk a helyszínre, hacsak nem szeretnénk az arcukról lefolyó festéket törölgető pincéreket és pincérnőket nézegetni. Sajnos a nap elleni védelem elkerülte a tervezők figyelmét. Az italok átgondoltak, és népszerűsíti a helyi ízeket, de a menün pubklasszikusok is feltűnnek. Ha pedig csobbanni lenne kedvünk, akkor átvonulhatunk a bár melletti medencébe.

bali12.jpg

bali13.jpg

4. Alila Uluwatu

A híres ázsiai luxus szállodaláncnak már 4 kirendeltsége van Balin, a legújabb pedig az Alila Uluwatu. A sziklák tetejére épült bungalók letisztult stílusban vannak berendezve, de a hotel legnagyobb húzása a lounge és medence terület, ahol pár pohár Tom Collins után már eszünkbe sem jut a negyedéves kimutatás amit egy héttel a nyaralásunk után kell majd benyújtanunk a főnöknek.

 Ki akarna innen hazamenni? Megunhatatlan a panoráma.

ezgif_com-optimize_2.gif

5. Bisma Eight

Ha Ubud környékén jársz, mindenképp érdemes itt megszállni. Egészen új építésű boutique hotel a rizsföldek és a dzsungel határán. Látszóbeton és tradicionális bali design jellemző rá. Minden szoba japán típúsú fakáddal van felszerelve.  A látogatásom egyik felét itt töltöttem, a másik felét pedig természetesen az infinity pool mellett a szélben hajladozó pálmafákat bámulva. A szokásos büféreggeli helyett a la carte rendelhetünk az étlapról, étvágyunktól függően akár 2-3 főtéelt is. Ezen kívül ingyen jógaórához vagy indonéz főzőkurzushoz is csatlakozhatunk napközben. A monkey forest pedig mindössze csak 10 perc sétára van innen, és Indonézia legjobb étterme, a Locavore is csak 20 perc gyalog. Kétség kívül a kedvenc hotelem az egész szigeten.

Az összes kép mobiltelefonnal készült, minimális utómunkával, és egytől-egyig az én korlátozott fényképkészítői képességem eredménye. Ebből is látszik talán, hogy mennyire valótlanul gyönyörű tájak várják a szigetre látogatókat. Idén ugyan nem jutottam el sajnos Balira, de jövőre megint útrakelek, hogy meglátogassam a kedvenc éttermeimet és hoteljaimat, és felfedezzek néhány új helyszínt is. Akinek van számomra titkos tippje, ne tartsa magában!

A bejegyzés trackback címe:

https://tourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr5012790390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pollen · http://indafoto.hu/pollen 2017.08.31. 17:39:15

@Asszertív Szivi: Jó nagy hülye vagy, Bali egy Indonéz sziget.

Pollen · http://indafoto.hu/pollen 2017.08.31. 18:24:17

@Asszertív Szivi: Ja, jó vicces vagy, azóta rajtad röhögök:)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.31. 19:27:52

@Tourmand: ő nem írta hogy van ilyen ige, ha elolvasnád. Hülye trendi faszság,

freelander1 2017.08.31. 19:35:44

@Pollen: Aki nem érti az iróniát, az minek okoskodik? Avagy: nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik...

Pollen · http://indafoto.hu/pollen 2017.08.31. 20:17:02

@freelander1:Ebből az egy mondatból hangulatjel nélkül, csak a későbbi magyarázkodásából derült ki, hogy csak ironizált.

Stefan_Schneider 2017.08.31. 22:11:32

Minden hozzászólónak itt szüksége van egy hosszú, nyugis vakációra
süti beállítások módosítása