Tourmand

Hiányzik a nyár? Ezeket a paradicsomi villákat még lefoglalhatod Balin télre

2018. szeptember 28. - Annamária Fördős

Pontosan egy hétig tudtam örülni a finn ősznek. Előtúrtam a kedvenc trencskómat, előkotortam az elkazovszkij-s tumblerem, hogy legyen mibe kérnem a szezonnyitós starbucksos pumpkin spice tejeskávémat, és a heti menübe is felvettem a kiadós melengető leveseket. Majd péntekre, miután még mindig nem volt fűtés a lakásban, és az ujjaim is bénára fagytak a reggeli 10 perces gyaloglásban, már a menekülőútvonalat keresgéltem. Ezzel pedig nem voltam egyedül, két kollégám is azzal keresett meg, hogy áruljam már el, hogy hol készültek a balinéz nyaralásom képei, mivel ők is épp oda készülnek idén télen. Mivel úgy tűnik, hogy keresett áru  helyismeretem, ezért gondoltam megosztom mindenkivel, hogy hol sikerült maximálisan kipihennem a tavalyi hajtós évet.

baliney_villak.jpg

Ugyan már írtam a kedvenc szigetemen legemlékezetes bungalóiról, de mivel idén tavaszal is felkerekedtünk, és új szállásokon dolgoztunk a lelki békénken, a lista is értelemszerűen bővült. Mégpedig hihetetlen helyekkel. Két év után egészen új kínálatból választhattunk, ezekből gyűjtöttem össze azokat a villákat, ahová most a legszívesebben elbújnék a közelgő sötét és fagyos hónapok, és a finn kaamos elől.

Zen Hideaway 2

Gianyar, Bali

222 EUR/éjszaka 4 főre

Link foglaláshoz

Instagram

Egy baráti párral foglaltuk le a két épületből álló airbnb-s szállást. Engem a dzsungel feletti hintázás lehetősége vonzott leginkább, és a többieket is ezzel sikerült meggyőznöm a hely lefoglalásáról. Ugyan nem központi fekvésű, de nyaralásindítónak tökéletes választás a minden szempontból zen villa. Az egyenesen a Flores szigetéről Balira szállított fából, nyitott teret hoztak létre, ennek köszönhetően a napfelkeltét is ágyból figyelhetik a korán kelők. De nem csak mi vagyunk a hely rajongói, úgyhogy két hónapra előre mindig teljesen megtelik a naptáruk. Ha megvan a repjegyünk, ne halogassuk a foglalást.

Haigha House

Ubud, Bali

158 EUR/éjszaka 4 főre

Link foglaláshoz

Instagram

Egy indonéz holland fiatal pár egykori háza Ubud külsőn, ennek megfelelően egy kompakt, és funkcionális szállást kaptunk, gyönyörű látszóbeton konyhával, és dzsungelben végződő, szentélyre néző infinity poollal. Eldönthetjük, hogy a naplementét a medence mellett grillezve szeretnénk eltölteni, vagy inkább a légkondicionált szobánk olvasósarkában elnyúlva követnénk, ahogy a nap eltűnik az Agung vulkán mögött vörösbe borítva a harsányzöld rizsföldeket. A legnagyobb előnye a szállásnak pedig, hogy a napi takarításba a mosogatás is beletartozik, így valóban nyaralás mindenkinek a panziózás is.

The Balé

Nusa Dua, Bali

548 EUR/éjszaka 2 főre

Link foglaláshoz

Instagram

Tíz éve a koreai és japán nászutasok kedvenc szállodája, ami a saját medencés, letisztult stílusú bungalóknak köszönhető. Ugyan már látszik, hogy lassan esedékes egy felújítás, de még mindig a legjobb választás, ha az ár-érték arányt nézzük. A villák mellé nem csak à la carte reggelit kapunk, amit akár az ágyunkba is rendelhetünk, de masszázs, welcome drink, ingyenes sofőrszolgálat, reptéri transzfer és egy páros, frissítő masszázs is jár a foglalásunk mellé, a minibár tartalmával együtt. A hullámok hatalmasak a strandon, úgyhogy mindenki ékszerek nélkül csobbanjon. Ugyanitt: ha esetleg valaki találna egy fehérarany jegygyűrűt a parton, az lépjen már velem kapcsolatba.

Renaisssance Resort & Spa

Uluwatu, Bali

108 EUR/éjszaka 2 főre

Link foglaláshoz

Instagram

A Renaissance Uluwatu a Marriott-hoz tartozó még kiépítés alatt álló szállodakomplexum, mégis felkívánkozik a legjobb balinéz villák listájára. Olyan mázlink volt, hogy nyitás után két nappal jelentkeztünk be, és emiatt jóformán miénk volt a teljes emelet, a személyzeti gárda figyelme, és még a szobánkat is lakosztályra cserélték felár nélkül. De a kitüntetett bánásmód nélkül is maradandó élmény lett volna a látogatás, ugyanis olyan reggelit villantottak amihez foghatót utoljára csak a berlini Four Seasonsben ettem. Először is helyben gyártják az étterem hercig kerámiáit, másrészt a reggeli választéka nem csak ázsiai és kontinentális klasszikusokat tartalmaz, de a desszertszekció alap péksütménmyei mellé a fánkbár kínálatából is választhatunk. Ha ez nem lenne elég a falánkabb vendégeknek, akkor frissen készítenek crepes-t, és gofrit is. A fagylaltoshűtőn ezek után már meg sem lepődtem. Viszont, mivel egy elkerített, több szállodát is tömörítő területen helyezkedik el, ezért itt nem találkozunk az igazi balinéz hangulattal.

Kövess Facebookon, ha érdekel éppen mely elemi gasztronómiai kérdések foglalkoztatnak, vagy ha szeretnéd tudni megint mivel rukkoltak elő a finnek a sáskalisztes kenyér és kátrányfagyi után. Ha pedig arra vagy kiváncsi, hogy valós időben mi van a tányéromon, akkor nézz rá az Insta-profilomra,

A bejegyzés trackback címe:

https://tourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr5513719308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása