Bakancslistagyanús élmény egy több mint 250 éves japán fogadóban

2018. január 30. - Tourmand

A novemberi japán utam természetesen Tokió gasztronómiai feltérképezése köré épült, a kedvenceimről be is számoltam, az étkezések közötti üresjáratot pedig többnyire céltalan kóborlással töltöttem ki, de csak miután már megnéztem az összes építészeti látnivalót természetesen. A japán főváros…

Tovább

BROR - a koppenhágai gasztroszíntér nappalija

A Noma igazi séfkeltető, az évek során rengeteg egykori munkatársuk kezdett új, és sikeres éttermi projektbe, miután elköszönt René Redzepitől és csapatától. Sokan közülük, miután dobbantottak a világ egyik kegkreatívabb konyhájáról, újra az haute cuisine mellett kötttek…

Tovább

Péniszhal és élő polip - extrém streetfood Dél-Koreából

Ha utazom akkor mindig megpróbálok egy piacot is megkörnyékezni, hogy megmerüljek a helyi kultúrában. Az ország gazdasági és földrajzi adottságain túl néplélektani következtetéseket is le lehet vonni a termelők és kifőzdék kínálatanák felmérése után. Novemberben a koreai barátnőm vitt…

Tovább

Leteszteltük Obamáék kedvenc sajtburgerét

Általános iskolában volt egy biológiatanárom, akinek visszatérő okítása volt a következő mondat: "Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk!". Ezt akkor a fejlődésben lévő, tudásra szomjazó agyam sehogy sem bírta befogadni, egyszerűen nem tudtam értelmezni a kijelentést. Szólni…

Tovább

Észak-Korea gasztronómiája a kutyalevestől a hamburgerig

Januárban nem utazom sehova, úgyhogy ahogy ígértem, a tavalyi utazásaim kimaradt epizódjairól számolok majd be az elkövetkező hetekben. Egyből a legnagyobb falattal kezdem: Észak-Korea gasztronómiájával. Az igazság kedvéért itt meg kell jegyeznem, hogy egy alkalmat kivéve, mikor lemaradva a…

Tovább

2018 legjobban várt étteremnyitásai

A tavalyi évbe valótlanul sok utazást sikerült belepréselnem, az összesen öthétnyi szabadság ellenére sikerült 3 kontinenst és 15 országot is megjárnom, annyi emléket, ízt és élményt gyűjtve, hogy képtelen voltam még az összeset blogposztba önteni. Úgyhogy az idén a…

Tovább