Mihez kezdjünk magunkkal Balin gasztroturistaként?

2018. július 31. - Annamária Fördős

Lement a visszaszámlálás, bepakoltuk a bikinit és a széntablettát a kofferba, átvészeltük az éjszakai átszállást is, megérkeztünk a szállásra, kifetrengtük magunkat a jetlagből, így végre indulhat az aktív semmittevés. Majd ha már annyit szörföztünk, búvárkodtunk, és robogóztunk a valótlanul…

Tovább

Le Meurice - Ebéd egy kétszáz éves párizsi luxushotelben

Nem tudom, hogy a proletár nagyszülők öröksége-e, vagy a tinédzserkoromban kinyúltra hallgatott CPg és QSS kazetták kondicionáltak-e arra, hogy a stukkós-csilláros-márványos luxustól instant kiverjen a víz, és ökölbe szoruljon a kezem. Eleinte azt hittem, hogy csak a gyarmatokról összelopkodott…

Tovább

Így foglalj asztalt a világ legjobb éttermeibe

Az egyik vietnámi kollégám anyukája egy hónapra látogatóba érkezett Finnországba, és mivel két nap bőven elég Helsinki bevételére, ezért úgy döntöttek, hogy Párizsba is elrepülnek. Terepismerettel nem rendelkeztek, a francia gasztronómiát csak a cuki patkányos Pixar filmből(sic) ismerték, de nagyon…

Tovább

Séfháború Németországban egy 3 Michelin-csillagos étterem bezárása után

Hétfőn közleményben tudatta a világgal Thomas Bühner, a 3 Michelin-csillagos La Vie séfje, hogy bezárják az osnabrücki éttermet. Sajnálatos, de nem egyedi eset, hogy nem működtethető tovább egy csúcskonyha, csak az elmúlt fél évben több világhíres séf fejezte be az eddigi projektjét, és zárta be…

Tovább

Budapest vs. Helsinki legfrissebb Michelin-csillagos étterme

Eredetileg az volt a tervem, hogy Finnország legújabb Michelin-csillagos étterméről számolok be, de közbejött egy gyors hazalátogatás pár hete, és ha már egy kis budapesti levegőt szippantok, akkor gondoltam megpróbálok lefaragni a többéves lemaradásomból, és megnézem hol tart éppen a kulináris élet…

Tovább