Hiányzik a nyár? Ezeket a paradicsomi villákat még lefoglalhatod Balin télre

2018. szeptember 28. - Tourmand

Pontosan egy hétig tudtam örülni a finn ősznek. Előtúrtam a kedvenc trencskómat, előkotortam az elkazovszkij-s tumblerem, hogy legyen mibe kérnem a szezonnyitós starbucksos pumpkin spice tejeskávémat, és a heti menübe is felvettem a kiadós melengető leveseket. Majd péntekre, miután még mindig nem…

Tovább

Martabak manis - az indonéz édes-sajtos szuperpalacsinta

Helsinkiben a hétvégén már javában őszi idő volt, hosszú kabátban gyalogoltam át a boltba, hogy a túlórákkal megnyújtott munkahetemet követően feltöltsem a hűtőnket. De nem bánom az évszakváltást, az aranylombos, napsütéses, de már érezhetően hűvösebb időben végre…

Tovább

5 étkezési szokás amit inkább nem vettem át a finnektől

Bármennyire is felkészült vagy rugalmas az ember, a külföldre költözés minden esetben megváltoztatja az ember személyiségét. Ha más nem, az újoncnak vagy hozzá kell gyorsulnia az új ország ritmusához, vagy bele kell lassulnia a hétkoznapokba, de egész új konfliktuskezelési módszereket is meg kell…

Tovább

Sáfrány és pisztácia - A legfinomabb perzsa desszertek egyenesen Iránból

Minek mész te Iránba? Azt hittem csak gasztrohelyekre jársz! - szólt be viccesen a főnököm, amikor leadtam a szabikérő lapomat júniusban. Ráhagytam, gondoltam úgyis látja majd a beszámolómból, hogy mennyire benézte ezt a kommentárját. Irán ugyanis nem csak a legelvetemültebb világjáróknak lehet…

Tovább

Koreai jegyesfotózás az álmod? Így szervezd le!

Nem, nem pistultál meg a nyári hőségben, ez még mindig Tourmand gasztro- és utazási blogja. Akkor mégis hogyan került fel egy jegyesfotózást bemutató a tematikus blogomra? Egyrészt, mert ma már ez az egyik húzóprogram a dél-koreai turisztikában, és nem lehet egy legyintéssel elintézni a jelenséget.…

Tovább