Tourmand

Séfháború Németországban egy 3 Michelin-csillagos étterem bezárása után

2018. július 18. - Annamária Fördős

Hétfőn közleményben tudatta a világgal Thomas Bühner, a 3 Michelin-csillagos La Vie séfje, hogy bezárják az osnabrücki éttermet. Sajnálatos, de nem egyedi eset, hogy nem működtethető tovább egy csúcskonyha, csak az elmúlt fél évben több világhíres séf fejezte be az eddigi projektjét, és zárta be éttermét, vagy keresett magának új kihívásokat.  Februárban André Chiang kötlözött Szingapúrból Tajvanra, és a bangkoki Nahmot felfuttató David Thompson is otthagyta az eddigi pozícióját. A különbség La Vie-nél az volt, hogy egyik napról a másikra hagyták abba a működést, és nem indokolták meg a hirtelen akciót. Bocsánatot kértek a törölt foglalásokért, illedelmesen megköszönték a támogatást, és elmagyarázták, hogyan tudják beváltani a már megvásárolt vacsorautalványokat, illetve arra kértek mindenkit, hogy

ezentúl is áldozzanak az élvezetek oltárán, és vigyázzanak magukra a továbbiakban.

thomasbuehner361.jpg

Egyik napról a másikra már "csak" tíz 3 Michelin-csillagos étterme maradt Németországnak, és az internetet elárasztották a séftársak sajnálkozó, és a továbbiakban minden jót kívánó üzenetei. Richard Ekkebus Hongkongba invitálta a szakácsot, többen képes posztokban emlékeztek meg a közös munkákról. Egy séf viszont  úgy gondolta, hogy ez a legjobb lehetőség arra, hogy még utoljára egy jó nagyot rúgjon a kollégájába, és az alábbi viccesnek szánt üzenetet osztotta meg, ami azután kelt önnálló életre, miután a szintén a 3 Michelin-csillagos éttermet vezető Christian Bau kommentálta felháborodva.

sefhiszti.jpg

És hogy mi robbantotta ki a háborút a séfek között? A főgonosz ebben a történetben, Frank Rosin, aki a bezárást lehozó cikkre, csak annyit reagált, hogy

Thomas Bühner ugyan főzni már tud, most már csak pénzt keresni kellene megtanulnia.

A kiírást természetesen nyomban leszedte miután az internet népe felkapta a megnyilvánulást, és elkezdték rajta számonkérni a gonosz megjegyzését. Valóban ízléstelen beszólás egy olyan séftől, akinek ugyan van egy két Michelin-csillagos étterme egy aprócska Észak-Rajna-Vesztfáliai faluban, de a vagyonának nagy részét harmadrangú celebfőzős, és Gordon Ramsay-i mintára létrehozott étteremátalakítós programokkal kuporgatta össze. A sajtó megkeresésére azóta nem reagál.

Mindeközben a társáért kiálló, szintén 3 Michelin-csillagos Christian Bau instagram posztja alatt összegyűlt a német, és nemzetközi gasztronómia legjava, és offenzívát hirdettek a kárörvendő séf primitív posztja ellen. Biztos ami biztos alapon, Frank Rosin helyében én ezentúl csak óvatosan vacsoráznék a német kollégáim éttermeiben. 

UPDATE

Két nap hallgatás után, a meggondolatlanul nyilatkozó séf bocsánatot kért, amit a vitát kirobbantó kolléga meg is osztott. A kulináris apokalipszist sikeresen elkerültük, és helyreállt a béke a gasztrovilágban.

screenshot_20180718-222120.jpg

Kövess Facebookon, ha érdekel éppen mely elemi gasztronómiai kérdések foglalkoztatnak, vagy ha szeretnéd tudni megint mivel rukkoltak elő a finnek a sáskalisztes kenyér és kátrányfagyi után. Ha pedig arra vagy kiváncsi, hogy valós időben mi van a tányéromon, akkor nézz rá az Insta-profilomra.

A bejegyzés trackback címe:

https://tourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr2014120587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása