Tourmand

Locavore - egy 250 millió fős ország legjobb étterme az istenek szigetén

2017. április 20. - Tourmand

A világ egyik legrangosabb gasztronómiai kongresszusának, a Madrid Fusionnak immáron harmadszorra rendezik meg az ázsiai társrendezvényét Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában. Erre az alkalomra készítette el új imázsvideóját Indonézia legjobb étterme, a Locavore. Izgatottan nyitottam meg a videót, hiszen nagyjából pont egy éve ettem végig a tasting menüjüket Balin. Akit szintén érdekel a rendang-mentes modern indonéz konyha, erre csorgathatja majd a nyálát. Aki pedig még hírből sem ismeri a tempet, ezek után biztos kedvet kap hozzá.

Az étterem 2013 novemberében indult, és 2016-ban már 49. volt a S. Pellegrino 50 legjobb ázsiai étterem listáján, egyedüli indonéz étteremként. 2017-ben pedig már a 22. helyen álltak. A videó többszöri végigpörgetése után biztos vagyok benne, hogy jövőre tovább javitják a helyezésüket. Rengeteget fejlődtek prezentáció szempontjából, de azért egy-két ismerős étel így is visszakacsintott rám a videóból. A konyhát a helyi Ray Adriansyah és a holland születésű Eelke Plasmeijer viszi. A hely nevéből már sejthető, hogy helyi alapanyagokból húztak fel egy izgalmas szezonalitásra épülő indonéz-európai fúziós koncepciót. Mi például ezt kóstolhattuk végig tavaly májusban:

 updated_6.jpg

A kedvenc ételem ebből a listából a bebek betutu volt. Lassan sült kacsacomb, enyhe füstös aromával, és egy kis kacsa jus-vel. Nem számítottam ilyen európai ízű ételre a dzsungel közepén.

updated_4.jpg

A trendeket viszont ők is követik, az ő menüsorjukban is volt egy vicces elem. Igazi szürpríz, harmadik fogásként az asztaldíszt szolgálták fel nekünk.

updated_3.jpg

 

A vacsora végére erősen irigykedtem a séf urakra. Végtelen rizsföldek és pálmafák alatt gondolják ki a legújabb ételkölteményeket, és a hólapátolást hírből sem ismerik. Őszintén szólva ódzkodtam tőle, hogy meglátogassam Balit. Hordákba verődött ausztrál szörfösöket, és mindent takaró lepelben és kalapban, napernyővel közelekedő ázsiai hölgyeket vizionáltam magamnak. A számításom bejött, de ez abszolút nem számít, mikor ilyen környezet vár az emberre. Nekem tuti nem farmom lesz Afrikában, hanem éttermem Balin.

 

20160518_123005_2_1.jpg

 

20160517_182236_2.jpg

 

20160518_074152_2.jpg

 

20160526_113005.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr1812431773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása